Nautika

Trimarani f-boat (TRI LOGIC BOATS)

TRI LOGIC BOATS, zanimljiv projekt trotrupca - trimarana od epoksi karbona. Ovi trimarani nastaju u tvrtki Djino motori d.o.o. iz Rijeke u suradnji s tvrtkom Farrier Marine. Djino Jurela, vlasnik i direktor tvrtke, dugogodišnji zaljubljenik u more, radi ih metodom infuzije u vakuumu, koristeći specijalne infuzijske smole, PRO SET. Džepni krstaš jurilica F-22R, iz serije TRILOGICBOATS, postiže brzine do 30 čvorova. Potpuno su nepotopivi i u slučaju potpunog ulaska vode u trup. Najmanji iz ove serije duljine je 7m, a širine 5.5m (sa podignutim krilcima širok je 2.5m). Posebnost ovih trimarana su sklopivi plovci koji mu omogućuju neometan transport do mora ili jezera. Ovaj krstaš s lakoćom stane u garažu, vuče ga obični automobil, a u vodi je s prikolice za 15 minuta. Lansirati ga možete i s plaže, a obitelj može sasvim lijepo krstariti Jadranom. Proizvode se u više veličina, od 22" do 39" (7-12m).

Trotrupci - trimarani u odnosu na katamarane imaju ukupno manju površinu trupa koja se nalazi u vodi - brži su u uvjetima laganog i srednje snažnog vjetra, dok vjetar ne dostigne brzinu od 18 čvorova. Statistički podaci za regate oko svijeta govore u prilog karakteristikama trimarana. U više od 60 posto slučajeva vjetrovi su slabiji od 18 čvorova. Još jedna prednost je prisutna, trimarani imaju središnji trup u kojem se odigrava život posade ili obitelji. Pri malo jačem vjetru cijeli trimaran se uzdiže iznad površine vode, a u vodi ostaju samo zakrilca i brod izgleda kao da lebdi nad vodom.

Ploveći lagano, slikovitim prostorom kojeg je uredila bogata priroda, ljubitelji mora moći će uživati u potpunoj slobodi uz pjenu morskih valova i šum vjetra u jedrima.

Službene stranice: http://www.trilogicboats.com

Trimarn F-22 3logic

Trimarn F-22 3logic

Trimarn F-22 3logic

Trimarn F-22 3logic

Trimarn F-22 3logic

Trimarn F-22 3logic

Trimarn F-22 3logic (Presjek krilca)

Trimarn F-22 3logic (Transport)

Trimarn F-22 3logic (Nacrt)


© 2014 Đino Motori